Interne bedrijfsverhuis in nauwe samenwerking met het kantoorpersoneel (Bedrijfsverhuis kantoor - Ronse)

Associated Weavers is een producent van kamerbrede tapijten uit Ronse. Door de opflakkering van de economische conjunctuur in de sector en betere verkoopsresultaten, besliste de directie van het bedrijf om een groot stuk van de burelen te renoveren en een vernieuwde showroom te bouwen. Om dat project te verwezenlijken moesten 120 bedienden intern verhuisd worden. 

De verantwoordelijke voor Maintenance & Safety bij Associated Weavers, Marc Verougstraete, speelde met verschillende ideeën om de verhuis tot een goed einde te brengen: “Ik dacht oorspronkelijk aan kantoorcontainers op onze site of aan een tijdelijke verhuis naar een andere locatie. Dankzij het advies van Vervaet Verhuis kozen we voor een interne verhuisaanpak die verdieping per verdieping aanpakt.”

Alle kantoren van de salesafdeling werden op 2 dagen tijd verhuisd

De verhuis van de salesafdeling mocht niet veel tijd in beslag nemen zodat de continuïteit van de verkoopactiviteiten niet in het gedrang zou komen.

Marc Verougstraete: “Indien de activiteiten van de sales zouden stilvallen, zou de verkoop opdrogen en onze productie in gevaar komen. Vervaet Verhuis hield rekening met dat risico en slaagde erin om alle kantoren van de salesafdeling op 2 dagen tijd naar een lagere verdieping te verhuizen. Daar konden onze verkoopsmedewerkers gewoon verder werken.”

“Vervaet Verhuis won het vertrouwen van ons personeel door heel duidelijk te communiceren hoe de verhuis zou verlopen, met een gedetailleerd verhuisdraaiboek.”

Veel respect voor de persoonlijke werkplek van de medewerkers

De medewerkers van Associated Weavers werden actief betrokken bij de voorbereiding van de verhuis, zodat ze na de verhuis hun persoonlijke spullen terugvonden op een vertrouwde plaats.

Marc Verougstraete: “Het viel mij op dat Vervaet Verhuis begreep dat werknemers hun  persoonlijke werkplaats niet graag aan iemand anders overlaten. Ze wonnen het vertrouwen van onze medewerkers door een gedetailleerd draaiboek met instructies mee te geven en etiketten aan te leveren waarmee ze hun eigen kantoorspullen konden labelen zodat alles in de juiste bureau belandde.” 

Flexibel verhuispersoneel met een sterke groepsdynamica

Het hele verhuisproject werd voor het groot verlof afgerond. Een strakke deadline, die enkel behaald kon worden dankzij het flexibele verhuispersoneel.

Marc Verougstraete: “De verhuizers bij Vervaet Verhuis werken heel intensief en zijn bereid om extra werk aan te nemen. Je merkt ook dat het een hechte bende is met veel team spirit.”

Vraag een offerte voor uw kantoorverhuis

“Vervaet Verhuis won het vertrouwen van ons personeel door heel duidelijk te communiceren hoe de verhuis zou verlopen, met een gedetailleerd verhuisdraaiboek.”

Marc Verougstraete
Associated Weavers