Meedenken aan efficiënte uitvoering van bedrijfsverhuis onder de meest veilige omstandigheden (Bedrijfsverhuis magazijn - Zaventem)

Chubb behoort tot de Belgische marktleiders in elektronische beveiliging en maakt sinds 2007 deel uit van de wereldgroep United Technologies Corporation (UTC). Die bedrijvengroep besliste dat verschillende dochterondernemingen nauwer moesten samenwerken, waardoor Chubb moest verhuizen van Zaventem naar de kantoren van Ajax in Aartselaar.

Jan Van Aken is office manager van het gebouw in Aartselaar. Hij volgde het hele verhuisproject op van in het begin en stond meteen voor een infrastructurele uitdaging: “Onze gebouwen in Aartselaar beschikten aanvankelijk over onvoldoende opslagruimte om er het magazijn van Chubb onder te brengen. Daarom besloten we ons magazijn uit te breiden met extra opslagruimte zodat de werknemers van Chubb hun job zouden kunnen uitoefenen.” 

Iedereen volgde de veiligheidsvoorschriften strikt op, van de heftruckchauffeurs tot de verhuizers

De verbouwingen aan het magazijn in Aartselaar konden pas starten als het volledig leeg was. Daarom maakte Ajax tijdelijk gebruik van een leegstaand magazijn in de buurt.

Jan Van Aken: “We zouden het magazijn een drietal weken in gebruik nemen, totdat de verbouwingen in ons eigen magazijn achter de rug waren. We contacteerden een aantal verhuisfirma’s voor die tijdelijke verhuis, maar Vervaet Verhuis stak er meteen bovenuit met een zeer stipte, gedetailleerde offerte. We hechten als veiligheidsfirma uiteraard veel belang aan veiligheid, dus ook het vca-certificaat dat Vervaet Verhuis op zak had was doorslaggevend. Alle veiligheidsvoorschriften werden strikt opgevolgd en de werknemers van Vervaet Verhuis konden alle nodige attesten voorleggen, van de heftruckchauffeurs tot het verhuispersoneel.”

“Dankzij de tip van Vervaet Verhuis om hun gespecialiseerde rolcontainers te gebruiken, spaarden we veel tijd en moeite uit.”

Actief meedenken aan een efficiënte tussenoplossing

Jan Van Aken: “Vervaet Verhuis dacht meteen actief mee over de aanpak van ons project en kwam met concrete tips over de brug om de tijdelijke verhuis efficiënt aan te pakken. Dankzij de rolcontainers die ze ons aanraadden en aan ons verhuurden, moesten we onze opslagrekken niet opnieuw opbouwen in het tijdelijk magazijn. Alle goederen werden gestructureerd op de rolcontainers gestapeld zodat ons magazijn ook op locatie herkenbaar en bruikbaar was zonder energie, tijd en geld te verspillen aan het monteren van tijdelijke rekken.”

Toen het magazijn in Aartselaar klaar was, verhuisden we de goederen van Zaventem naar de nieuwe locatie.

Jan Van Aken: “Vervaet Verhuis klaarde de hele klus in 1 dag tijd waardoor ons personeel slechts een tiental uren geen beroep konden doen op de machines en toebehoren die ze nodig hebben om hun job uit te voeren. De samenwerking verliep vlekkeloos en Vervaet Verhuis nam de rolcontainers meteen mee zodat die niet in de weg stonden.”

Vraag een offerte voor uw magazijnverhuis

“Vervaet Verhuis was zeer stipt en professioneel en maakte al het verschil met de offerte. Ze dachten ook actief mee aan manieren om ons project efficiënter te doen verlopen en verhuurden ons goed onderhouden rolcontainers, waardoor we veel tijd en moeite bespaarden.”

Jan Van Aken
Chubb en Ajax