Interne verhuis die naadloos aansluit op de gespreide renovatiewerken in een kantoorgebouw (Kantoorverhuis Sodalis – Brugge)

Sodalis is een sociaal secretariaat dat 4 kantoren telt in Vlaanderen en Brussel. Toen de directie besloot om de vestiging in Brugge te renoveren, zocht men naar een oplossing die zo weinig mogelijk impact zou hebben op de werking van het kantoor. De dossiers van een sociaal secretariaat mogen niet lang blijven liggen. 

De directie koos ervoor om de renovatie stap voor stap aan te pakken. Directiesecretaresse Silvie Lierman doet die aanpak uit de doeken: “We spreidden de renovatie over 3 verdiepingen. We konden onze 30 werknemers probleemloos laten werken op 2 verdiepingen terwijl de leegstaande verdieping gerenoveerd werd. Al kwam daar heel wat verhuiswerk bij kijken waarbij we professionele hulp nodig hadden.”

Silvie Lierman: “We schreven verschillende verhuisfirma’s aan, maar alleen Vervaet Verhuis had een antwoord op onze specifieke eisen naar timing toe. De verhuis moest namelijk perfect op de renovatiewerken aansluiten, en niet omgekeerd.”

Een puzzel die perfect in mekaar paste

Samen met de directie van Sodalis tekenden we een draaiboek uit dat 3 verhuisbewegingen bevatte. We stockeerden tijdelijk materiaal in ons verwarmd magazijn, verhuisden bureaus toen de werknemers naar huis waren en zorgden ook voor de in- en uitpak van de belangrijke klantendossiers.

Silvier Lierman: “Het was een uitdagende puzzel, maar de stukjes pasten perfect in elkaar. Vervaet Verhuis hielp het overzicht te bewaren dankzij het draaiboek en een systeem met kleurenlabels. Die gekleurde stickers vertelden de verhuizers waar de meubels naartoe moesten. Omdat ze uitvoerig gebrieft waren, verliep elke verhuisbeweging zeer vlot. Nooit moesten we bijsturen en zelden kregen we de vraag waar iets naartoe moest. Een verademing.”

Een hecht team dat betrokken is met het verhuisproject

We weten dat we tijdens elke verhuis op het terrein komen waar mensen elke dag werken en het beste van zichzelf geven. Onze verhuizers beseffen dat en hebben daar aandacht voor. We vinden het namelijk belangrijk dat onze klanten elk lid van ons team vertrouwen. 

Dat is ook Silvie Lierman opgevallen: “Je ziet echt dat de verhuizers van Vervaet Verhuis een hecht team vormen. Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld en lossen alles in team op. Ik merkte op dat ze niet zomaar een klus komen uitvoeren maar je echt willen helpen. Toen er een poot van een bureau viel, herstelde een van de verhuizers die, waarna hij spontaan alle andere bureaus dubbelcheckte. Dat illustreert hun ingesteldheid: ze denken met je mee en gaan daarbij heel grondig te werk.”

Vraag een offerte voor uw kantoorverhuis

Ik merkte op dat de verhuizers van Vervaet Verhuis niet zomaar een klus komen uitvoeren maar je echt willen helpen. Ze denken met je mee en gaan daarbij heel grondig te werk.

Silvie Lierman
Sodalis