Verhuis van een medisch labo met 200 medewerkers tijdens een verlengd weekend (Bedrijfsverhuis labo - Evergem)

Labo Nuytinck groeide de afgelopen 30 jaar uit tot een analytisch centrum waar stalen die artsen en specialisten aanleveren geanalyseerd worden. Samen met zusterbedrijf Anabiotec verhuisde Labo Nuytinck naar een gloednieuw gebouw in Evergem. Vervaet Verhuis kreeg de opdracht om de volledige organisatie tijdens een verlengd weekend te verhuizen zodat de laboranten op dinsdag meteen aan de slag konden gaan.

Steven Debrouwere, head of finance & supply chain van moederbedrijf Anacura, legt uit waarom de verhuis tijdens een weekend moest plaatsvinden: “Labo’s kan je niet zomaar stil leggen. Het plan was om door te werken tot en met zaterdagnamiddag in de oude vestiging en na het lange weekend de nieuwe vestiging in gebruik te nemen. De uitdaging bestond erin om de volledige verhuis af te werken in die kleine tijdspanne. Ik wist dat veel coördinatie op mijn schouders terecht zou komen en keek daar eerlijk gezegd niet naar uit. Daarom ging ik op zoek naar een verhuispartner die mijn taak kon verlichten.”

Aanpassing aan een plots verschoven deadline

De voorbereidingen van de verhuis waren de verantwoordelijkheid van Labo Nuytinck en Anabiotec, maar we ondersteunden hen met praktisch advies. De hele voorbereidingsfase duurde een jaar en de verhuis werd eind januari ingepland.

Steven Debrouwere: “Ik kwam bij Vervaet Verhuis terecht omdat die firma al een goede reputatie bijeen gesprokkeld had in onze sector. Uit ons eerste gesprek bleek ook meteen dat Vervaet Verhuis wist wat de gevoeligheden zijn tijdens een laboverhuis. De contactpersoon reikte ons een verhuismethodiek aan en gaf ons concrete tips om het project voor te bereiden. We gingen op hun aanraden aan de slag met etiketten voor de te verhuizen goederen, plattegronden en kleurcodes om die met elkaar te linken.”

“We bliezen de verhuis last minute af na een geval van overmacht, maar Vervaet Verhuis maakte geen probleem van de veranderde timing en paste zich meteen aan.”

Het verhuisweekend stond eind januari 2014 op de agenda en de voorbereidingen waren bijna afgerond, wanneer Labo Nuytinck begin januari vroeg om het hele verhuisproject op te schuiven. 

Steven Debrouwere: “Een geval van overmacht zorgde ervoor dat de hele planning in de war gestuurd werd - een klassieke toepassing van de wet van Murphy. Vervaet Verhuis stelde zich heel flexibel op en begreep dat we er weinig aan konden doen. Wat heel straf is, is dat Vervaet Verhuis zich last minute aan onze nieuwe verhuisdatum aangepast heeft, maar niets extra aangerekend heeft. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ze dat klaargespeeld hebben maar ik was uiteraard onder de indruk.” 

Aandacht voor een realistische aanpak en de portemonnee van de klant

Steven Debrouwere: “Tijdens de verhuis heb ik alleen maar verhuizers aan het werk gezien die ervaring hadden met laboverhuis. Het waren geen mannen die dozen uit de vrachtwagen zwierden, maar professionals die met de grootste zorg tewerk gingen. Alle dure toestellen overleefden probleemloos de transfer naar het nieuwe complex.”

Op dinsdag, na een verlengd weekend, startten de laboranten van Labo Nuytinck en Anabiotec met een nieuwe werkdag op een nieuwe locatie.

Steven Debrouwere: “De timing werd gerespecteerd waardoor onze medewerkers nooit last gehad hebben van de hele operatie. Wat mij enorm beviel tijdens deze samenwerking is dat ze op een eerlijke manier met je rond tafel zitten. Je zou alle apparaten in een kist met noppenfolie kunnen verpakken, maar dan zou de projectprijs veel hoger liggen. Vervaet Verhuis dacht aan een realistische aanpak en hield tegelijk rekening met onze portemonnee. Dat allemaal samen zorgt ervoor dat ik Vervaet Verhuis al vaak aangeraden heb aan mijn collega’s.”

Vraag een offerte voor uw laboverhuis

“We bliezen de verhuis last minute af na een geval van overmacht, maar Vervaet Verhuis maakte geen probleem van de veranderde timing en paste zich meteen aan.”

Steven Debrouwere
Labo Nuytinck en Anabiotec