Biotalys - Zwijnaarde

Het labomateriaal van Biotalys vereist de grootste zorg en doordachte aanpak.
Lees meer over hoe we een volledige laboratorium-unit en diverse delicate toestellen veilig verhuisden op 1 dag tijd. 

De vraag

Verhuis van een volledige wetenschappelijke unit van Biotalys in het Technologiepark in Zwijnaarde.

  • Demontage en montage van wetenschappelijke toestellen.
  • Aanlevering van gespecialiseerd verpakkingsmateriaal voor kostbaar labomateriaal.
  • Gebruik van een Lowlab hoogwerker om 290 kilogram zware centrifuge te verplaatsen.

Biotalys

Biotalys ontwikkelt in hun labo’s in het Technologiepark-Zwijnaarde biologische pesticiden op basis van proteïnen van kameelachtigen. Die zogenaamde agrobodies zorgen voor een milieuvriendelijke, duurzame bescherming van gewassen. 

Product Development Manager bij Biotalys Inge Van Daele zette haar schouders onder een verhuisproject dat 2 units binnen het bedrijf dichter bij elkaar moest brengen: “We werken in 2 verschillende units, die elk over eigen bureaus en labo’s beschikken. Eentje op de eerste verdieping en eentje op de tweede verdieping. We wilden de units centraliseren op de tweede verdieping om de teamgeest te versterken.”

Inge Van Daele: “We wisten meteen dat we een beroep zouden doen op Vervaet Verhuis. We werkten al 2 keer samen en waren daar elke keer heel tevreden over. De verhuis zelf doen, was geen optie. Zonder de nodige ervaring en het juiste verhuismateriaal zouden we onze eigen projecten en materiaal alleen maar in gevaar brengen.”

Een loodzware centrifuge in balans houden 

Vervaet Verhuis: Labomateriaal is kostbaar. Bovendien zijn veel toestellen ontzettend delicaat. Zelfs als we een toestel enkele meters verplaatsen, doen we dat met de grootste zorg. Want meettoestellen zijn vaak heel nauwkeurig afgesteld. De minste schok ontregelt dat.

Inge Van Daele: “Een van onze zwaarste toestellen is een centrifuge die maar liefst 290 kilogram weegt. Je kan dat toestel niet zomaar met 4 man optillen en verplaatsen. De centrifuge zou helemaal uit balans raken. Daarom zette Vervaet Verhuis een soort heftruck - een Lowlab hoogwerker - in die de centrifuge op een veilige manier verplaatste. Dat kostte wat tijd, maar het loonde zeker de moeite.”

Inge Van Daele: “Je merkt meteen dat Vervaet Verhuis experten zijn op het vlak van laboverhuis. Ik hoefde hen zelfs niet te vertellen wat een laminaire flowkast is. Zowel de verhuiscoördinator die op voorhand op bezoek kwam als de verhuizers weten perfect hoe ze zo’n kast moeten aanpakken. Ze demonteerden het toestel en zetten het weer in elkaar op de tweede verdieping, volgens de regels van de kunst.”

Direct terug in een vertrouwde omgeving

Vervaet Verhuis: Met een een team van 4 verhuizers verhuisden we de volledige unit op 1 dag tijd. We begonnen om 8 uur ‘s morgens en om 16 uur stonden alle bakken op de juiste plaats zodat de medewerkers van Biotalys enkel hoefden uit te pakken en zich te installeren. We monteerden ook een aantal toestellen en meubelen.

Inge Van Daele: “De verhuizers van Vervaet Verhuis zijn niet alleen ontzettend goed georganiseerd, ze zijn ook heel flexibel. Ik vroeg of ze ook een aantal kapstokken, kaders en borden wilden installeren op de tweede verdieping. Dat deden ze met veel plezier. Dat soort kleine dingen maken het verschil. Het zorgde ervoor dat onze medewerkers direct op hun gemak waren in hun nieuwe werkomgeving.”

Vraag een offerte voor uw bedrijfsverhuis

Aarzel niet om ons te contacteren

Kurt Van Synghel
Commercieel directeur Vervaet Verhuis