Verhuis van kantoren, een archief en een magazijn naar de nieuwe kantoren van Endress+Hauser (Brussel)

  • Aanleveren van verpakkingsmateriaal voor de kantoormedewerkers van Endress+Hauser BeLux
  • Gespecialiseerd verpakken en verhuizen van het archief
  • Gespecialiseerd verpakken en verhuizen van het magazijn
  • Nieuwbouw afplakken en beschermen tegen eventuele schade

Endress+Hauser is een Zwitsers familiebedrijf dat uitgroeide tot een groep die wereldwijd meer dan 14.000 werknemers in dienst heeft. Het bedrijf produceert en verkoopt meetinstrumenten voor industriële toepassingen.

Het Sales Center voor de Belgische en Luxemburgse markt, gevestigd in Evere, was aan vernieuwing toe. Een nieuw kantoorgebouw moest beantwoorden aan de behoeften van de klanten en de werknemers. Service Operations Manager Geert Van denberghe werd aangesteld als projectleider van het nieuwbouwproject:

“Ons oud kantoorgebouw is al in gebruik sinds 1989. Als Sales Center van een internationale, innovatieve onderneming straalden die kantoren niet langer uit waar we voor staan. Ook met de komst van het nieuwe werken, hadden we nood aan kantoren die samenwerking en flexibiliteit stimuleren en mogelijk maken. En ook om onze klanten beter en professioneler te bedienen.”

Geert Van denberghe: “Ons nieuw Sales Center werd gebouwd op een paar honderd meter van het oude. Op het vlak van afstand baarde de de verhuis me geen zorgen, maar ik wilde dat alles efficiënt en nauwkeurig zou verlopen. Daarom riepen we de gespecialiseerde hulp in van Vervaet Verhuis. Ze kwamen langs en namen uitgebreid de tijd om met ons te overleggen. Een verantwoordelijke van Vervaet Verhuis noteerde alles met de iPad in de hand en nam voortdurend foto’s. Ik wist meteen dat ze niets aan het toeval zouden overlaten.”

Vervaet Verhuis: Een plaatsbezoek en foto’s zijn noodzakelijk om een gedetailleerde offerte op maat van de klant op te maken.

Telefonieproblemen dwongen ons om de verhuis op te schuiven

Vervaet Verhuis: We leverden al het verpakkingsmateriaal ruim op voorhand aan de medewerkers van Endress+Hauser. Al het bureaumateriaal zouden ze zelf verpakken, kort voor de verhuisdatum. Maar toen kregen we een telefoontje dat onze planning in de war stuurde …

Geert Van denberghe:“Een week voor de verhuis liet onze telefoniepartner weten dat ze geen telefoon- en internetverbinding konden garanderen. Voor een bedrijf is dat natuurlijk rampzalig, daarom moesten we de verhuis uitstellen. Gelukkig stelde Vervaet Verhuis zich flexibel op. We vonden snel een nieuwe verhuisdatum - een maand later - en we mochten het geleverde verpakkingsmateriaal behouden tot na de verhuis. Daar ben ik Vervaet Verhuis ontzettend dankbaar voor.”

Vervaet Verhuis: Een maand later ging de verhuis door zoals gepland. In 3 dagen tijd verhuisden we zowel de kantoren, het archief als het magazijn. De verhuisdozen en -bakken zetten we op de juiste bureaus zodat medewerkers maar hoefden uit te pakken en installeren. We plakten vooraf alles goed af, zodat de nieuwe muren, de lift en het meubilair intact bleven tijdens het hele verhuisproces.

Geert Van denberghe:“De verhuizers waren ontzettend zorgzaam voor het materiaal en ons gebouw. De ploegleider was begaan met het project en had zijn team perfect onder controle. Hij was vooraf bij ons op bezoek gekomen en wist heel goed dat ik als de dood was voor schade aan de nieuwbouw. Logisch, want ik was ook verantwoordelijk voor dat bouwproject. De voorzorgen die de verhuizers namen, stelden me meteen gerust.”

3 verhuisdagen, geen spoor van schade

Geert Van denberghe:“Ik verlang van professionele verhuizers dat ze efficiënt werken, zodat we onze verkoopsactiviteiten niet te lang op pauze moesten zetten. Maar efficiëntie betekent ook: zonder schade. De verhuizers van Vervaet Verhuis slaagden erin om alles te verhuizen zonder de minste vorm van schade, wat ik aanvankelijk onmogelijk achtte.”

Geert Van denberghe: “Ook qua timing maakte Vervaet Verhuis de beloftes uit de offerte waar. We zijn ontzettend tevreden hoe het verlopen is. De hinder voor onze werknemers was minimaal dus de Belgisch-Luxemburgse markt kreeg ook tijdens de verhuis de service die ze van ons gewoon zijn.” 

Vraag een offerte aan voor uw bedrijfsverhuis

Qua timing maakte Vervaet Verhuis de beloftes uit de offerte waar. We zijn ontzettend tevreden hoe het verlopen is. De hinder voor onze werknemers was minimaal.

Geert Van denberghe
Endress+Hauser