Verhuis labo’s met minimale vertragingen voor de lopende biotechnologische projecten (Verhuis Intrexon Actobiotics - Gent)

Zwijnaarde is het epicentrum van de biotechnologische industrie in Vlaanderen. De deelgemeente van Gent huisvest onder meer het technologiepark en verschillende bio-incubatoren. Als verhuisbedrijf met specialisatie in het verhuizen van gevoelige apparatuur, zijn we regelmatig actief bij biotechnologiebedrijven in die buurt, zoals bij Ablynx, BASF, TPVision en Fujirebio Europe bijvoorbeeld.

Intrexon Actobiotics kwam na een rondvraag bij collega’s dan ook bij Vervaet Verhuis terecht toen ze op zoek waren naar professionele ondersteuning en uitvoering voor hun laboverhuis. 

Chief Financial Officer bij Intrexon Actobiotics, Luc Van fraeyenhoven, nam de interne coördinatie voor zijn rekening: “We zijn de voorbije 3 jaar enorm gegroeid, onze kantoren en labo’s bij VIB Bio-incubator in het Technologiepark in Zwijnaarde waren daarom te klein geworden. We verhuisden ongeveer 1 kilometer verderop in Zwijnaarde, naar Bioscape. Dat is niet ver, maar elke verhuis houdt risico’s in voor biotechnologiebedrijven.”

Peperdure onderzoeksapparatuur vertrouw je enkel toe aan verhuizers met ervaring

Luc Van fraeyenhoven vertelt wat de grote uitdaging was bij hun verhuis: “Het was niet zomaar een verhuis van klasseermappen in kartonnen dozen. We spreken over een klinische labo-omgeving vol kostbare apparatuur. Om je een idee te geven: 1 onderzoeksrobot kost al snel enkele honderdduizenden euro’s. Dat geef je niet graag mee met mensen die nog nooit een labo van dichtbij gezien hebben.”

Verhuiscoördinator bij Vervaet Verhuis Kurt Van Synghel beseft dat maar al te goed: “Onze verhuizers hebben veel ervaring met verhuizingen in ziekenhuizen en labo’s. Als we een team samenstellen houden we rekening met hun ervaring met het verhuizen van gevoelige apparatuur en zorgen we voor een haalbare planning waarop onze klanten kunnen vertrouwen.”

Luc Van fraeyenhoven: “Waardevolle onderzoeksinstrumenten zijn slechts 1 kant van het verhaal. Er zijn ook onze lopende projecten en onderzoeken. Verhuis of niet, die kunnen we niet zomaar enkele weken onderbreken. Daarom splitsten we de verhuis op in 2 delen. In week 1 verhuisden we het niet-kritische materiaal en de robots die we op dat moment niet nodig hadden, in week 2 lag alle focus op het zogenaamde presterende materiaal - het materiaal waar onze lopende activiteiten afhankelijk van zijn. Die tweede verhuisbeweging moest zo snel mogelijk afgerond worden zodat onze onderzoeksinfrastructuur snel terug up and running was.”

Hypergefocuste verhuizers met beroepstrots 

Luc Van fraeyenhoven: “Nadat wij alles ingepakt hadden, kwamen de verhuizers van Vervaet Verhuis om alles in te laden, naar de nieuwe locatie te brengen en in de juiste lokalen uit te laden. We denken met veel plezier terug aan hun professionele ondersteuning. Je ziet en hoort dat ze hun job doen met veel beroepstrots. Ze waren easy-going, hulpvaardig en altijd hypergefocust. Ze herkenden ook veel zaken van eerdere verhuisprojecten zoals bij Ablynx of in het ziekenhuis van Bornem.”

In de tweede verhuisweek kon Intrexon Actobiotics binnen de vooropgestelde termijn de projecten heropstarten op de nieuwe locatie. En dat ondanks een lift die veel trager was dan ingeschat.

Luc Van fraeyenhoven: “We hebben geen schade opgelopen en onze projecten hebben we in totaal slechts een 3-tal dagen moeten onderbreken. Dat is een succes als je weet dat we ons voorbereid hadden op een volledige week downtime. Uiteindelijk bleek de verhuis niet de bottleneck te zijn waar we vooraf schrik voor hadden. Integendeel, we zijn heel tevreden over het vlot verloop van de verhuis.”

Vraag een offerte aan voor uw kantoorverhuis

Je ziet en hoort meteen dat de verhuizers van Vervaet Verhuis over veel beroepstrots beschikken. Ze gingen heel zorgzaam en gefocust te werk.

Luc Van fraeyenhoven
Intrexon Actobiotics