Een magazijn op wieltjes zorgde ervoor dat Inplasco wisselstukken kon leveren tijdens hun magazijn- en kantoorverhuis (Temse)

  • Verhuis van magazijn en kantoren van Inplasco in Temse
  • Gedetailleerde voorbereiding en planning om de leveringen van het bedrijf ook tijdens de verhuizing te waarborgen
  • Aanleveren gespecialiseerde rolrekken en archiefdozen
  • Gestructureerde omkadering met labeling van dozen en rekken

Inplasco is een leverancier van poederlak-, natlak- en straal-apparatuur, van spuitpistooltjes tot heuse spuitcabines. Het bedrijf distribueert duizenden verschillende onderdelen en wisselstukken vanuit hun magazijn in Temse. Omdat dat magazijn echter te klein werd, week het bedrijf uit naar een gebouw met meer mogelijkheden.

General Manager bij Inplasco, Yvan Standaert, vertelt waarom hij voor de verhuis een beroep op Vervaet Verhuis deed: “Ik ken Vervaet Verhuis als een verhuisbedrijf dat goed weet wat de uitdagingen zijn bij een bedrijfsverhuizing. Wij wilden bijvoorbeeld onder geen beding onze klanten in de kou laten staan tijdens de verhuis. Onze onderdelen zijn cruciaal voor klanten met grote productielijnen. Als wij niet snel een specifiek wisselstuk kunnen leveren, kan het zijn dat een volledige lijn waar 100 arbeiders aan werken volledig stilvalt. Kortom: dat is geen optie.”

Vervaet Verhuis: We krijgen regelmatig de vraag om magazijnen te verhuizen. Het is heel belangrijk dat we ter plaatse komen om de situatie correct in te schatten, zodat we een oplossing op maat kunnen bedenken. We verhuisden niet alleen het magazijn, maar ook de bijhorende kantoren.

Yvan Standaert:“Wat ons meteen aansprak bij Vervaet Verhuis, was hun gestructureerde aanpak. Ze kwamen bij ons langs en we kregen kort daarna een gedetailleerde offerte waarin de hele aanpak stap voor stap beschreven stond. Dat gaf ons het vertrouwen en de zekerheid dat we tijdens de verhuis onze klanten zouden kunnen blijven servicen.”

Een kopie van de magazijnrekken, maar dan op wieltjes

Yvan Standaert:“We hebben niet echt grote wisselstukken op stock, maar wel duizenden kleine onderdelen in doosjes die je zonder een waterdichte structuur makkelijk kwijtraakt. Vervaet Verhuis haalde alles uit de kast om die structuur niet overhoop te gooien. We kregen kleurenlabels om de rekken te labelen volgens doelbestemming en ze bouwden een mobiele versie van onze magazijnrekken.”

Vervaet Verhuis: We bouwden gespecialiseerde rolrekken naar het evenbeeld van de vaste rekken. Zo konden we makkelijk de dozen en wisselstukken verplaatsen van de vaste naar de rolrekken en de originele structuur 100% behouden tijdens het transport. 

Yvan Standaert:“Ook voor de verhuis van onze kantoren tekende Vervaet Verhuis de efficiëntste werkwijze uit. Dankzij de installatie van een binnenlift en gelabelde archiefboxen om dossiers te verpakken, stonden onze nieuwe kantoren snel op orde.”

Demonteren van rekken op vraag van de klant

Yvan Standaert:“Net omdat Vervaet Verhuis alles zo goed voorbereid had, merkten we dat we op de tweede verhuisdag voor op schema zaten. We vroegen aan het verhuisteam of ze ons al konden helpen met het demonteren van enkele kasten en rekken. Ze hielpen ons met veel plezier, waardoor wij veel tijd wonnen.”

Vervaet Verhuis: We bieden een totaalservice aan en ook ad-hoc-klussen horen daar soms bij. Onze verhuizers hebben veel ervaring met het monteren en demonteren van kantoormeubelen en rekken, dus ze waren in elk geval de juiste mensen op de juiste plek.

Yvan Standaert: “Vervaet Verhuis bewees ook over een heel flexibele ingesteldheid te beschikken toen onze rekkenbouwer liet weten dat de geplande deadline niet gehaald zou worden. Dat betekende: geen rekken in ons nieuw magazijn. Vervaet Verhuis gaf ons de toestemming om langer gebruik te maken van de rolrekken, tot we die definitief konden leegmaken. Een hele opluchting.”

Vraag een offerte voor uw bedrijfsverhuis

Wat ons meteen aansprak bij Vervaet Verhuis, was hun gestructureerde aanpak. Dat gaf ons het vertrouwen en de zekerheid dat we tijdens de verhuis onze klanten zouden kunnen blijven servicen.

Yvan Standaert
Inplasco