Woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw Ter Veldbloemen - Oosterzele 

Op 8 mei 2019 verhuisden de 48 bewoners van het Woonzorgcentrum Onze Lieve Vrouw Ter Veldbloemen te Oosterzele naar het nieuwbouwproject “Groot Bewijk”. “Je hoopt natuurlijk dat alles vlot verloopt. Niet enkel onze 48 bewoners moesten naar de nieuwe locatie gebracht worden, ook een groot deel van het materieel maakte de oversteek. En dat alles op één dag.”

Alles op één dag

Om de veiligheid van de bewoners te garanderen, werd geopteerd voor een gescheiden verhuis waarbij enerzijds bewoners en anderzijds het materieel een aparte uitgang kregen. Leen: “Onze bewoners waren er helemaal klaar voor. Ze beseften ook wel dat de bestaande infrastructuur verouderd was. Zodoende werd er vlot meegewerkt en zijn we zelfs fier te mogen melden dat er geen enkel accidentje te noteren viel.”

Een verhuis heeft een grote impact op de werking van een woonzorgcentrum. In dat opzicht zocht Leen naar een partner waarop ze kon vertrouwen: “Voor ons was het belangrijk om de verhuis in één dag te laten plaatsvinden. Zo moesten we geen dubbele dag- en nachtdienst voorzien. Toen we op zoek waren naar een verhuisbedrijf werden we proactief benaderd door verhuisfirma Vervaet Verhuis. Er werd een afspraak vastgelegd en toen Vervaet Verhuis een voorstel deed, had ik er meteen een goed gevoel bij. Hun professionalisme en ervaring bij verhuizen van medische instellingen gaven de doorslag.”

Geen enkele hinder ondervonden

Naast de bewoners verhuisde een groot deel van de inboedel mee. Leen: “De ziekenhuisbedden waren prioriteit nummer één. Onze bewoners moesten er ‘s avonds op tijd weer gebruik van kunnen maken. Verder gingen ook tafels, lifttoestellen, verzorgingsmateriaal, stoelen en heel wat eigen bezittingen van de bewoners mee. Hiervoor kregen we de week voor de verhuis al handige Kodiboxen ter beschikking van Vervaet Verhuis. Elke bewoner kon zo op voorhand al zijn waardevolle spullen opbergen.”

Ondertussen zijn de nieuwe bewonerskamers volledig ingericht en blijft enkel het finetunen van de administratieve ruimtes over. Leen: “Iedereen is hier heel tevreden over hoe de verhuis is verlopen. De mensen van Vervaet Verhuis gingen heel professioneel en discreet te werk. Onze bewoners hebben geen enkele hinder ondervonden. Niks dan lof dus.”

Vraag een offerte voor uw ziekenhuisverhuis

Aarzel niet om ons te contacteren

Kurt Van Synghel
Commercieel directeur Vervaet Verhuis