Stedelijk Conservatorium Brugge

Vorige week zorgde Vervaet Verhuis voor de verhuis van het Stedelijk Conservatorium van Brugge: van het geklasseerde hoofdgebouw naar de andere vestigingen van de school. “Een huzarenstukje waar we toch wat zenuwachtig voor waren maar dat perfect georkestreerd verliep”, aldus directeur Michael Vancraeynest.

Niet alleen de kinderen verhuizen

Binnenkort starten de renovatiewerkzaamheden aan het hoofdgebouw van het Stedelijk Conservatorium van Brugge. Dat betekent dat niet alleen de leerlingen de komende jaren een ander onderkomen krijgen maar uiteraard ook dat hun muziekinstrumenten mee moesten verhuizen. “Dwarsfluiten en trompetten overbrengen naar onze tijdelijke lokalen, dat zagen we nog wel zitten maar de verplaatsing van de grote instrumenten boezemde ons toch wat schrik in. Vooral omdat het hoofdgebouw een oud, beschermd pand is met veel trappen, niveauverschillen en smalle doorgangen. Dat is niet het ideale decor om vleugelpiano’s en tal van andere delicate instrumenten uit te evacueren. We hadden duidelijk de expertise van een ervaren verhuispartner nodig.”

Kwaliteitseisen

Dus begon de zoektocht naar een professionele verhuispartner die de opdracht tot een goed einde kon brengen. “Veel van de verhuisfirma’s die we aanschreven voldeden niet aan onze kwaliteitseisen”, aldus preventieadviseur Marieke Goetinck. “De meeste trokken zichzelf terug toen ze ter plekke kwamen en de hindernissen zagen die ze zouden moeten overbruggen. Zaakvoerder Kurt Van Synghel van Vervaet Verhuis stelde ons daarentegen meteen gerust en dat bleek volkomen terecht. We zijn heel blij dat we ingingen op zijn aanbod. Kurt stelde samen met ons een draaiboek op waarop we de volledige inboedel, inclusief de instrumenten in vier dagen zouden verhuizen. Onze medewerkers voorzagen alle stukken van de verhuislabels die Vervaet Verhuis ons ter beschikking stelde en verpakten alle kleine instrumenten in de blauwe verhuissboxen van het bedrijf. Op die manier werd al het materiaal veilig ingepakt en kon het bovendien gemakkelijk gestapeld en getransporteerd worden door de kronkelige gangen.”

 

Helder en klaar

“En ook de zenuwachtigheid omtrent onze 10 vleugelpiano's, 5 elektrische piano's, 1 klavecimbel, 5 buffetpiano's en 2 harpen bleek achteraf onnodig”, aldus de directeur. “De zorg en de deskundigheid waarmee de medewerkers die instrumenten behandelden, is ronduit fantastisch. De hele operatie werd netjes binnen de afgesproken tijd afgehandeld, waardoor de school deze week weer operationeel was. Voor de leerlingen zal het misschien wel nog even aanpassen zijn maar hun instrumenten klinken nog steeds even helder en klaar. We weten wie we moeten bellen als we, na de renovatiewerken, de hele inboedel opnieuw richting hoofdgebouw moeten verhuizen.”

 

De combinatie van getraind personeel en het juiste materiaal

“We zijn heel blij dat we de mensen van het Conservatorium van Brugge hebben kunnen helpen”, zegt zaakvoerder Kurt Van Synghel van Vervaet Verhuis. “Ik begrijp dat zij de hele verhuizing met een bang hartje tegemoet zagen maar voor ons was het niet de eerste keer dat we delicate stukken moesten transporteren. Onze medewerkers zijn daarop getraind en we beschikken over het juiste materiaal om ook in moeilijke omstandigheden te kunnen werken. Omdat we geregeld piano’s moeten verhuizen, hebben we geïnvesteerd in speciale pianokarren en de nodige sledes, waardoor het instrument veilig, zijdelings en zelfs door smalle doorgangen kan gemanoeuvreerd worden.”

Vraag een offerte voor uw magazijnverhuis

Aarzel niet om ons te contacteren

Kurt Van Synghel
Commercieel directeur Vervaet Verhuis