Wat is de ambitie van Vervaet Verhuis als verhuisfirma?

Door Kurt Van Synghel op 18 okt 2019

Verhuizen is een ingrijpende gebeurtenis. Je kan immers niet even op de pauzeknop drukken om de wereld te laten stoppen met draaien terwijl je alles van punt a naar punt b brengt. Vervaet Verhuis kan dat ook niet maar al de rest is wel mogelijk. Inclusief de garantie dat je als bedrijfsleider of facilitymanager optimaal begeleid en ontzorgd wordt.

“Verhuizen is een containerbegrip geworden”, zegt commercieel directeur Kurt Van Synghel van Vervaet Verhuis lachend. “Dat klinkt een beetje evident voor een verhuisfirma maar ik bedoel het vooral figuurlijk. Onder de noemer verhuizen leveren we een heel pakket diensten die je op het eerste gezicht niet van een verhuisfirma zou verwachten.”

Ik voel een lijstje komen.

“Ik wil wel een lijstje geven maar het zal nooit volledig zijn. We adviseren onze klanten om 8 à 10 weken voor hun uitgekozen verhuisdag met de planning te beginnen. Concreet betekent dat dat we ter plekke komen om de site te bekijken en alles grondig te bespreken. Op basis daarvan maken we een planning en een gedetailleerd draaiboek. Pas daarna kunnen we het lijstje met concrete acties opmaken. En dan doen we dat ook heel precies. Dat begint doorgaans met het beveiligen van delicate plaatsen in het gebouw, om schade te vermijden bij het transporteren van de inboedel. Maar evengoed gaat het over het contacteren van onderaannemers of experts die bijvoorbeeld gespecialiseerd labomateriaal kunnen afkoppelen en herkalibreren, het bepalen van het juiste verpakkingsmateriaal, het leegmaken van archieven of bibliotheken, het inpakken van producten, het selectief afvoeren van afval, het vernietigen van documenten, het loskoppelen en terug installeren van elektronica, veiligheidssignalisatie, de opslag van meubilair, het aanleveren van nieuw meubilair, het leegmaken van het gebouw …”

Kortom …

“Alles voorzien dat voor een verhuis relevant is. Afhankelijk van de klant kunnen daar uiteraard nog zeer gespecialiseerde competenties bijkomen. Als je een ziekenhuis verhuist, ben je best zeer goed op de hoogte van de hoogtechnologische apparatuur of de gevaarlijke stoffen die je in handen krijgt. Voor de veiligheid van de mensen die bij de verhuis betrokken zijn en om materiële schade te vermijden.”

“Beweren dat we kwaliteit leveren is één ding maar we wilden dat ook hard kunnen maken tegenover onze klanten. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat we belangrijke internationale certificaten kunnen voorleggen. We zijn fier dat we als een van de enige verhuisfirma’s in België zowel het internationale kwaliteitslabel ISO 9001, de internationale standaard voor milieumanagement ISO 14001 als het VCA-attest kunnen voorleggen. Al koester ik nog één ambitie die moeilijk in een certificaat te vatten is.”

En dat is?

"Dat we onze klanten zozeer kunnen ontzorgen dat het enige waar ze de ochtend na de verhuis zelf nog moeten aan denken is … dat ze naar hun nieuwe locatie moeten rijden.”

Geïnteresseerd in onze aanpak?

Contacteer ons en we komen luisteren naar uw verhuisplannen.