Archieven en bibliotheken hanteren complexe structuren en classificaties die te allen tijde bewaard moeten blijven. Onze gekwalificeerde verhuizers respecteren de volgorde van uw dossiers of boeken en maken gebruik van het geschikte verpakkingsmateriaal. Zo garanderen we dat alle collecties en documenten veilig én op de juiste plaats terechtkomen.
Om dit delicate verhuisproces tot een goed einde te brengen, vertrekken we steeds vanuit een professionele en flexibele aanpak die voor alle betrokken partijen voordelig is.

Wij gaan graag een stapje verder

Vervaet Verhuis gaat verder dan enkel het vervoeren van uw archiefstukken of boeken. We zoeken steeds de meest efficiënte manier om uw verhuis in goede banen te leiden. Door middel van orderpicking doen wij aan formaatberging. Deze vakkundige manier van opslaan en rangschikken verkort de verhuistijd zienderogen.

Daarnaast voorziet Vervaet Verhuis de gepaste bescherming voor al uw collecties, rekening houdend met verschillende factoren (bijv. weersomstandigheden). Stevige, zuurvrije archiefboxen, meterbakken en rolcontainers zijn maar enkele van de mogelijkheden. Ook uw liften, vloeren en binnendeuren krijgen de nodige bescherming.

Bij het verhuizen van uw archief of bibliotheek naar een andere locatie zorgen onze monteurs, indien gewenst, ook voor de verhuis en heropbouw van archiefrekken of rolarchieven.

 

Vraag uw offerte aan

 

Enkele referenties

 • Koninklijk Museum voor Midden-Afrika Brussel
 • KMSK Antwerpen
 • Boekentoren - Universiteit Gent
 • Rijksarchief Antwerpen
 • Rijksarchief Brugge
 • Rijksarchief Kortrijk
 • Stad Mechelen
 • Stad Turnhout
 • Stad Zottegem
 • Gemeente Assenede
 • Gemeente Sint-Pieters-Leeuw
 • Gemeente Waasmunster
 • Gemeente Zaventem

 

 

Toen ik zag dat de verhuizers van Vervaet Verhuis een boekenplank van achter naar voor inpakten en van voor naar achter uitpakten en dat de boeken in perfecte volgorde op de plank stonden, wist ik dat het in orde zou komen.

Marina Van Lombeek - Bibliotheek Zaventem

Eerlijk? We zouden ons archief niet aan een andere verhuisfirma durven toevertrouwen. Vervaet Verhuis heeft voldoende bewezen dat ze complexe archiefverhuizingen aankunnen.

Steven Scheirlincks - Vlaamse Landmaatschappij

Dit was heel complex verhuisproject. De universiteit is zeer gehecht aan al die bibliotheken en je kan niet overal zomaar binnen- en buitenlopen. We zijn over de hele lijn zeer tevreden over de samenwerking omdat de verhuizers van Vervaet Verhuis zich zeer flexibel opstelden en heel betrokken waren.

Stijn Ide - Hoofd faculteitsbibliotheek Letteren & Wijsbegeerte

Verhuizen met Vervaet Verhuis, een slimme keuze

Wij starten steevast met een vrijblijvend plaatsbezoek

Bewaar uw documenten en boeken tijdelijk in ons verwarmd magazijn

Een efficiënte verhuisaanpak met aandacht voor het milieu

Vervaet Verhuis is een Erkend Verhuizer en volwaardig lid van de Belgische Kamer der Verhuizers

Dit betekent dat onze werking voldoet aan wettelijke criteria wat betreft sociale zekerheid, vergunningen en keuring van onder andere ons werkmateriaal. Daarnaast zijn al onze verhuizers in het bezit van een P-kaart en VCA-attest!

Een bibliotheek of archief verhuizen?

Vervaet Verhuis heeft oog voor uw kostbare materialen en behoudt uw structuur.