AZ Sint-Maarten - Mechelen

Met de online veilingplaats Veilen Online bevestigt en bekrachtigt Vervaet Verhuis haar unieke (totaal)aanpak van verhuisprojecten. Naar aanleiding van de verhuis van het Mechelse ziekenhuis AZ Sint-Maarten kende het leegmanagement van Vervaet Verhuis

Duurzaam leegmanagement van Campus Zwartzustervest (AZ Sint-Maarten) te Mechelen

Met de online veilingplaats Veilen Online bevestigt en bekrachtigt Vervaet Verhuis haar unieke (totaal)aanpak van verhuisprojecten. Naar aanleiding van de verhuis van het Mechelse ziekenhuis AZ Sint-Maarten kende het leegmanagement van Vervaet Verhuis haar grote vuurdoop. Commercieel directeur Kurt Van Synghel kijkt tevreden terug: “AZ Sint-Maarten was een mooi avontuur.”

Zorg voor mens en milieu

AZ Sint-Maarten ruilde eind 2018 zijn drie campussen in Mechelen en Duffel om voor een groot, nieuw ziekenhuis in Mechelen-Noord. Voor AZ Sint-Maarten was het belangrijk dat de verhuis met de grootste zorg voor mens en milieu gebeurde. Eén van de maatregelen binnen deze ambitie was de duurzame leegmaking van Campus Zwartzustervest te Mechelen.

Een tweede leven aan oude meubelen en materialen

Kurt Van Synghel: “Duurzaam leegmanagement betekent dat we een tweede leven geven aan oude meubelen en materialen. Naar aanleiding van de verhuis van het Mechelse ziekenhuis AZ Sint-Maarten hebben we enkele honderden loten met onder andere bureaus, stoelen, tafels, computers en zorgmateriaal van campus Zwartzustervest online geplaatst. In een eerste fase kon het personeel van het AZ Sint-Maarten bieden. Daarna kon ook het grote publiek zijn slag slaan via www.veilenonline.be.”

Veilingen, liefdadigheidsinstellingen of ecologische afvalstromen

Met de website www.veilinonline.be beschikt Vervaet Verhuis over een handige online veilingsite waarop overtollig materiaal bij het leegmaken van ruimtes en panden kan geveild worden. Kurt Van Synghel: “Zowel de medewerkers van het AZ Sint-Maarten als later het grote publiek hebben vlot hun weg gevonden naar de veilingsite. Kantoormeubelen, ziekenhuismeubelen, medische toestellen voor professioneel gebruik, … het overgrote deel van de inboedel kreeg via online veiling een tweede leven. En wat niet geveild raakte, hebben we aangeboden aan liefdadigheidsinstellingen. Wat daarna nog overbleef, werd verwijderd via de juiste, ecologische afvalstromen.”

Een totaalservice

Met deze AZ Sint-Maarten case bewees Vervaet Verhuis meer dan ooit een verhuisfirma te zijn die een totaalservice aanbiedt: van planning, over uitpak en (de)montage tot een eco-vriendelijke leegmanagement. Kurt Van Synghel: “Onze leegmaak service kadert binnen onze hoge eisen rond duurzaamheid. Met Vervaet Verhuis zijn we nog steeds de één van de enigste verhuisfirma in België met het ISO14001-attest voor milieu en ISO9001-attest voor kwaliteit. Daarnaast zijn we sinds een 5-tal jaar gecertificeerd met het veiligheidslabel VCA**.”

Veilen Online is ondertussen uitgegroeid tot een belangrijke veilingsite voor bedrijfsmateriaal- en meubilair. Neem snel ook kijkje op www.veilenonline.be en sla je slag.

 

Meer over ons leegmanagement

Aarzel niet om ons te contacteren

Kurt Van Synghel
Commercieel directeur Vervaet Verhuis